Delgaz Grid anunță investiții majore în modernizarea rețelelor de joasă tensiune și a posturilor de transformare


Intră acum și în grupul de

Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, a anunțat investiții semnificative de peste 375 de milioane de lei în modernizarea liniilor electrice de joasă tensiune și a posturilor de transformare, finanțate în mare parte din Fondul pentru Modernizare.

Din valoarea totală a lucrărilor, 286 de milioane de lei provin din Fondul pentru Modernizare. Proiectele vizează modernizarea a aproximativ 460 de kilometri de rețea de joasă tensiune. Compania Delgaz Grid a depus până în prezent 20 de proiecte de investiții în valoare totală de 3,3 miliarde de lei, din care 2,6 miliarde de lei sunt solicitați din Fondul pentru Modernizare, restul sumei fiind acoperit din fonduri proprii.

Șase dintre aceste proiecte, având o valoare totală de 900 de milioane de lei și beneficiind de o cofinanțare de aproape 700 de milioane de lei, au fost deja aprobate și contractele de finanțare au fost semnate. Aceste proiecte includ modernizări ale stațiilor de transformare, rețelelor de înaltă, medie și joasă tensiune, posturilor de transformare, contorizarea SMART și creșterea capacității rețelelor din județele Bacău, Iași, Neamț, Vaslui, Botoșani și Suceava.

Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid, a subliniat importanța modernizării infrastructurii pentru a asigura preluarea în siguranță a energiei produse de prosumatori: „98% dintre prosumatori sunt racordați la rețeaua de joasă tensiune, iar pentru preluarea în siguranță a energiei produse de aceștia, modernizarea infrastructurii este esențială. Investim susținut în dezvoltarea și creșterea capacității sistemului de distribuție, atât din surse proprii, cât și din finanțări atrase din fonduri europene, prin intermediul Fondului pentru Modernizare.”

Printre principalele lucrări planificate se numără:

  • Modernizarea a circa 466 de kilometri de rețea de joasă tensiune și a echipamentelor de la posturile de transformare;
  • Înlocuirea a aproape 100 de transformatoare și a circa 7.700 de stâlpi neconformi;
  • Instalarea a 4.500 de contoare SMART.

Pentru detalii suplimentare și lista completă a proiectelor depuse pentru finanțare din Fondul pentru Modernizare, vizitați site-ul Delgaz Grid.


Intră acum și în grupul de