VIDEO//Ion Lungu: Întotdeauna am susținut dezvoltatorii imobiliari. Câștigăm bani și noi și Primăria


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a declarat, joi, în ședința Consiliului Local Suceava că a sprijinit întotdeauna dezvoltatorii imobiliari precizând: câștigăm și noi și Primăria.

Afirmația lui Ion Lungu a fost făcută în cadrul dezbaterii unui proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal cu Regulamentul de Urbanism aferent în baza unui aviz de oportunitate, pentru construirea unui bloc de locuințe și funcțiuni complementare locuirii (comerț, prestări servicii) locuri de parcare, sistematizare verticală, spații verzi amenajate, racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată, solicitant K TEAM SRL.

Consilierul local PSD Gabriel Buciac i-a atras atenția primarului că respectivul PUZ ar trebui aprobat abia după ce se face un studiu de trafic pentru că în zona respectivă urmează să mai fie construite și alte clădiri.

„Trebuie să vedem care va fi impactul construirii unor noi blocuri în anumite zone”, a spus Buciac.

El a arătat că la PUZ-ul supus atenției, blocul are ieșire doar către Calea Unirii și că nu se știe care va fi impactul întrucât se mai construiesc și alte blocuri.

„Cred că trebuie să facem lucrurile cu cap, pe rând, astfel încât municipiul Suceava să se dezvolte cât mai sănătos, în fiecare cartier, nu doar în zona centrală”, a spus Buciac.

Ion Lungu a răspuns că municipiul Suceava are aprobat doar de anul trecut Planul Urbanistic General și că viitorul Consiliu Local va putea discuta despre proiectele zonale.

„Eu întotdeauna am fost pentru a da posibilitate dezvoltatorilor să dezvoltăm orașul nostru. Câștigăm bani și noi și Primăria și au acces la locuințe mai ieftine și sucevenii”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de