Gheorghe Șoldan generează agitație în CJ Suceava și instituțiile din subordine după ce a cerut situațiile detaliate ale achizițiilor din ultimii patru ani, rapoarte de activitate, dar și indicatorii de personal


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, vrea să obțină o situație detaliată privind situațiile financiare și rapoarte de activitate din cadrul Consiliului Județean Suceava și instituțiilor subordonate și a generat agitație în rândul personalului de conducere.

În acest sens, Cezar Ioja, consilier județean și lider de grup al consilierilor județeni PSD, a solicitat președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să prezinte detaliat situația achizițiilor publice realizate de instituție. Cererea, făcută în temeiul art. 218 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, subliniază necesitatea unei transparențe sporite în gestionarea resurselor publice.

Ioja a solicitat ca până la data de 4 august 2024, să fie transmise rapoarte privind activitatea Direcției de Investiții din cadrul Consiliului Județean Suceava începând cu anul 2020, stadiul proiectelor de investiții aflate în derulare, explicarea eventualelor întârzieri și o detaliere a indicatorilor de personal.

O cerere similară a fost făcută și administratorului public al Consiliului Județean Suceava, Irina Vasilciuc, care trebuie să prezinte Rapoartele de Control ale Camerei de Conturi Suceava asupra activității desfășurate din anul 2020 până în prezent.

Pe lângă cererea adresată președintelui Gheorghe Flutur și administratorului public, Ioja a trimis solicitări similare și altor instituții din județul Suceava:

  • Managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Alexandru Calancea: Raport de activitate pentru ultimele 12 luni, detalii despre proiectele de investiții în derulare și situația contractelor de achiziții publice realizate din 1 ianuarie 2023, precum și indicatorii de personal.
  • Directorului General al Regiei Autonome „Aeroportul Ștefan cel Mare – Suceava”, Ioan Măriuța: Rapoarte de activitate, proiectele de investiții și situația contractelor de achiziții publice.
  • Directorului Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, Georgeta-Nadia Crețuleac: Informații despre activitățile și proiectele desfășurate de instituție, inclusiv contractele de achiziții publice și indicatorii de personal.

Cezar Ioja a subliniat importanța transparenței și a colaborării eficiente între instituțiile publice și reprezentanții aleși, menționând că aceste informații sunt esențiale pentru a asigura o bună guvernanță și utilizare a resurselor publice. Termenul pentru transmiterea documentelor solicitate este 4 august 2024, iar Ioja a mulțumit anticipat pentru sprijin și colaborare.


Intră acum și în grupul de