Polițiștii rutieri din Suceava, mobilizați pentru siguranța traficului în weekend, au reținut deja 62 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava sunt prezenți cu efective sporite pe drumurile publice din județ în acest weekend pentru a menține un climat rutier sigur și pentru a preveni accidentele de circulație.

În cadrul acestor acțiuni, până în prezent, polițiștii rutieri suceveni au reținut 62 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate în flagrant 19 infracțiuni la regimul rutier.

În contextul intrării în vigoare a O.U.G. nr. 84/2024, care modifică și completează actele normative pentru creșterea siguranței rutiere, polițiștii desfășoară și activități de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale. Acestea vizează, printre altele, procedura comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Conform noilor reglementări, atunci când contravenientul, deși prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia, refuzul poate fi înregistrat audio-video de către polițist, utilizând un mijloc tehnic din dotare. Dacă acest aspect este menționat în procesul-verbal, procedura comunicării se consideră îndeplinită pe loc, iar unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să trimită un exemplar la domiciliul contravenientului. Contravenientul trebuie să solicite ulterior o copie de la unitatea respectivă.

Acțiunile pe linie rutieră vor continua și în perioada următoare. Poliția recomandă tuturor participanților la trafic să manifeste prudență, să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren. Este, de asemenea, important să nu consume alcool sau substanțe interzise înainte de a urca la volan.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava își reafirmă angajamentul de a asigura siguranța tuturor participanților la trafic și de a reduce numărul de accidente rutiere prin măsuri proactive și informare continuă.


Intră acum și în grupul de