Pacient cu AVC adus în stare gravă la SCJU Suceava de la Cluj pentru o trombectomie mecanică


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Bogdan Bondaru, a anunțat, duminică seara, că un pacient în stare gravă a fost adus cu elicopterul SMURD la SCJU Suceava de la un spital din Cluj.

Conform declarațiilor dr. Bogdan Bondaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Suceava, un elicopter SMURD a aterizat pe heliportul spitalului la ora 19:56, aducând un pacient de sex masculin, în vârstă de 69 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Simptomele pacientului au debutat în jurul orei 14:30. Acesta a primit inițial tratament trombolitic la un spital din Cluj, însă nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a stării sale. Având în vedere severitatea cazului, s-a decis transferul de urgență la SCJU Suceava pentru a efectua o trombectomie mecanică, procedură ce constă în extragerea cheagului din vasul de sânge blocat de la nivelul creierului.

Pacientul a ajuns în stare gravă și a fost preluat imediat de echipa medicală din Suceava, formată din:

  • Dr. Crina Harasemiuc (Urgențe)Dr. Tina Bardan (Neurologie)Dr. Mihai Crețeanu Jr. și Dr. Alexandra Husar (Radiologie Intervențională)Dr. Violeta Ștefan (ATI)
  • Împreună cu asistentele medicale și brancardierii, echipa multidisciplinară a început imediat procedura de trombectomie mecanică. Dr. Bondaru a menționat că se așteaptă vești pozitive după efectuarea procedurii critice.

Intră acum și în grupul de