Clubul El’Abacus din Suceava a obținut 24 de premii la Olimpiada de Matematică Mentală din Sovata


Intră acum și în grupul de

Localitatea Sovata din  județul Mureș a fost gazda unei olimpiade de matematică mentală organizată în 28 iunie de Alina Miloslavskaia de la Clubul de Aritmetică Mentală din Republica Moldova.

Competiția a adunat 78 de participanți din șase cluburi diferite din țară și din Republica Moldova.

Clubul El’Abacus Deschide mințile – Centru Educațional pentru copii din Suceava a participat cu 24 de copii, obținând un total de 24 de premii.

Dintre acestea, premiul de campion și locul 1 a fost câștigat de Ilaș-Nică David-Leonard. De asemenea, au fost obținute 11 premii I de către Achitei Natalia, Turleanu Matei-Tudor, Rusu Filip Nicolas, Candreanu David Cosmin, Mateiciuc Livia, Savin Samir, Bacrău Alin, Uhrenciuc Sofia Amira, Rusu Albert, Macarescu Teodora și Ciornei Daciana. Opt premii II au fost câștigate de Tîmpăscu Teodora Anastasia, Popovici Luca, Isis Costăchescu, Tomșa Andrei, Bacrău Elisabeta, Brădățan Ștefan, Sandu Kevin Teodor și Ursachi David, iar patru premii III au fost obținute de Mateiciuc Teodora, Căilean Ștefan, Brădățan Filip și Tâmpescu Cezar.

Clubul El’Abacus Deschide mințile – Centru Educațional pentru copii, înființat în 2021 de către Daniela Lupașcu Mihăilă și Gabriela Lemnar, este dedicat dezvoltării abilităților cognitive ale copiilor. Clubul sprijină copiii să-și extindă capacitățile mentale prin tehnici inovative de citire rapidă și matematică japoneză, fiecare copil fiind încurajat să-și descopere potențialul maxim prin metode de învățare eficiente și interactive.

Matematica japoneză utilizează sorobanul sau abacul japonez, o unealtă educațională tradițională dedicată dezvoltării cognitive armonioase. Programul se adresează copiilor cu vârste între 4 și 12 ani, având drept obiectiv îmbunătățirea atenției, concentrării, creativității, memoriei și vitezei de gândire.

Prin gimnastica oculară și tehnici de dezvoltare a memoriei și concentrării, copiii învață să citească mai rapid decât un adult, depășind 150-200 de cuvinte pe minut, cu o înțelegere și memorare eficace. Beneficiile acestui program includ dezvoltarea dragostei pentru lectură, a performanțelor școlare, a vocabularului și a încrederii în sine.

El’Abacus pune la dispoziția copiilor o aplicație interactivă unde aceștia pot alege dintre două jocuri specifice programei clubului, concepute pentru a susține și completa lecțiile de aritmetică mentală și citire rapidă, oferind o modalitate plăcută și captivantă de a exersa și învăța.


Intră acum și în grupul de