Șase persoane salvate de pompieri din calea viiturii la Cârlibaba. Pompierii continuă intervențiile după furtuna puternică din zona de munte


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, lucrează pentru evacuare apei din gospodării  și îndepărtarea efectelor negative în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, a anunțat, luni seara, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată.

Potrivit acestuia, cantitatea mare de precipitații a condus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți de pe raza comunei Cârlibaba.

De asemenea, într-o zonă expusă viiturii, Tătarca, pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane, respectiv patru adulți și doi copii, precum și trei animale, doi câini și un cal.

Atât persoanele, cât și animalele au fost salvate din calea viituri și transportate la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol reprezentat de scurgerile de pe versanți.

Maior Alin Găleată a precizat că în momentul de față, nu mai plouă în zonă, iar forțele de intervenție vor continua misiunile de evacuare a apei și de îndepărtare a efectelor negative, până la finalizare.


Intră acum și în grupul de