DRDP Iași cere Prefecturii Suceava să găsească responsabilii pentru blocarea DN 18 în urma inundațiilor cauzate de pârâul Brătila


Intră acum și în grupul de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a cerut, marți, ca Prefectura Suceava să identifice autoritățile responsabile pentru lucrările de amenajare a albiilor cursurilor de apă și întreținerea versanților din apropierea drumurilor naționale după ce un pârâu de mici dimensiuni a provocat un adevărat dezastru aseară pe DN 18, la km 186+900, în zona localității Cârlibaba, aproape de limita cu județul Maramureș.

Potrivit sursei citate, o atenționare Cod galben de ploi torențiale a determinat transportul unei cantități uriașe de apă, pietriș și resturi arboricole de pârâul Brătila, blocând ore în șir traficul pe ambele sensuri de mers.

Lucrătorii Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – District Cârlibaba au intervenit rapid cu echipaje umane și utilaje pentru a degaja carosabilul, iar până aproape de miezul nopții, aceștia au reușit să redeschidă circulația pe un singur sens, alternativ, arată DRDP Iași.

În prezent, traficul pe DN 18 rămâne restricționat pe un sens, iar echipele de intervenție, utilizând cinci utilaje (proprii și puse la dispoziție de terți) și patru muncitori de la District Cârlibaba, continuă să lucreze pentru remedierea situației.

DRDP Iași reiterează apelul către autoritățile locale și județene să execute lucrările necesare pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și întreținerea corespunzătoare a infrastructurii rutiere, pentru a preveni acumulările de apă pe carosabil, care pot afecta siguranța participanților la trafic și elementele de infrastructură rutieră.

DRDP Iași solicită Prefecturii județului Suceava să identifice autoritățile responsabile pentru lucrările de amenajare a albiilor cursurilor de apă și întreținerea versanților din apropierea drumurilor naționale.

Probleme similare cu cele cauzate de pârâul Brătila se regăsesc în întreaga regiune a Moldovei, subliniind necesitatea respectării legislației specifice de către toate instituțiile competente, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de