Șofer sancționat drastic pentru drift-uri în sens giratoriu pe timp de ploaie torențială în Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a aplicat sancțiuni contravenționale și a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 150 de zile unui șofer de 20 de ani din municipiu, care a fost surprins efectuând manevre riscante într-un sens giratoriu pe timp de ploaie torențială.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie 2024, când în mediul online au apărut imagini video ce arătau un autoturism tip taxi efectuând drift-uri agresive într-un sens giratoriu. Manevrele periculoase au fost efectuate în condiții meteo extreme, punând în pericol siguranța rutieră, existând risc de acvaplanare și generând indignarea celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au autosesizat imediat. Verificările au arătat că șoferul a adoptat un comportament agresiv prin acționarea frânei de mână și întoarcerea vehiculului în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Ciprian Porumbescu și Vasile Bumbac. De asemenea, el a continuat să circule pe contrasens în intersecția străzilor Ciprian Porumbescu și Mihai Viteazul.

Pentru aceste contravenții, șoferul a fost sancționat conform art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R, primind o amendă în cuantum de 2.310 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru 150 de zile.

În ultimii ani, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a intensificat măsurile pentru a aborda ferm situațiile de risc rutier și comportamentele periculoase în trafic. Acțiunile polițiștilor sunt susținute de colaborări eficiente cu alte instituții relevante și mass-media, precum și de exploatarea eficientă a surselor deschise pentru identificarea șoferilor teribiliști, arată purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.

El a făcut un nou apel către toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră și mulțumește reprezentanților mass-media și cetățenilor care semnalează astfel de comportamente periculoase, contribuind astfel la sporirea siguranței pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de