Intră acum și în grupul de
29 iulie, Ziua Imnului naţional al României nu a trecut neobservată la Suceava, manifestările dedicate acestei sărbători având loc pe parcursul dimineţii în Piaţa Drapelului din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.
Acţiunile s-au derulat în prezenţa oficialităţilor locale, respectiv a prefectului judeţului Sorin Arcadie Popescu, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu şi a viceprimarului Viorel Seredenciuc, precum şi a şefilor unităţilor militare din municipiu şi a câtorva zeci de suceveni curioşi.
În deschiderea ceremonialului militar, a fost ţinută o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi conduşi de părintele protopop Vasile Irimia, după care reprezentanţii administraţiilor locale şi judeţene au ţinut o alocuţiune cu privire la însemnătatea zilei. Festivitatea a cuprins şi un scurt moment artistic susţinut de grupul de copii “Mugurelul” de la Şcoala Generală Şcheia pe care audienţa nu s-a sfiit să-i aplaude la scenă deschisă.
“În cadrul valorilor spirituale şi naţionale ale unui popor, imnul şi drapelul naţional reprezintă simbolurile cele mai scumpe ale naţiei ocupând un loc aparte în cadrul creaţiei artistice, muzicale, literare. Mesajul imnului este unul atât social cât şi naţional. Social pentru că impune o permanentă stare de vigilenţă pentru a asigura tranziţia pentru o lume mai bună şi naţional deoarece accentuează această stare de deşteptare a spiritului naţional şi a tradiţiilor istorice”, a declarat în timpul alocuţiunii vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu.
Manifestările s-au încheiat cu ceremonialul militar de defilare. Astfel, prin faţa asistenţei au defilat două plutoane de militari din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava, un pluton aparţinând Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Suceava şi garda militară port drapel.
Intră acum și în grupul de