Gheorghe Șoldan anunță că se intră în linie dreaptă pentru construcția primului lot al Autostrăzii Pașcani-Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a anunțat, vineri, că a fost transmisă pentru validare Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a acestui prim lot, în lungime de 33 de kilometri.

„Contractul, finanțat prin Programul Transport, va fi scos la licitație imediat ce documentația va fi validată, moment în care se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a declarat Șoldan.

El a spus că potrivit contractului, faza de proiectare va dura șase luni, iar perioada de execuție alocată este de 24 de luni, timp în care se vor construi și două viaducte și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată.

Astfel, este vorba de un viaduct care va trece peste DJ208 și CF517, cu o lungime de 1.049,80 metri, un viaduct peste râul Ruja, cu o lungime de 604,60 metri și un pasaj care va traversa pârâul Pulpa, DJ208S și CF500, lung de 868 metri

Primul lot al Autostrăzii Pașcani-Suceava se va desfășura între Nodul Rutier Pașcani și Nodul Rutier Roșcani.

Pe acest traseu, vor fi amenajate trei noduri rutiere, respectiv Nodul Tătăruși – Heci, la intersecția cu DJ 208F (Fântâna Mare – Heci – Lespezi), Nodul Dolhasca, la intersecția cu DJ 208I (Siliștea Nouă – Budeni) și Nodul Roșcani.

Gheorghe Șoldan a precizat că acest segment de autostradă va continua cu tronsonul Suceava-Siret.


Intră acum și în grupul de