ISU Suceava va operaționaliza și duminică pe esplanada din centrul Sucevei punctul medical avansat


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava va operaționaliza și în cursul zilei de duminică, pe fondul atenționării meteo cod roșu de caniculă, pe esplanada din centrul municipiului Suceava un punct medical avansat dotat cu aparatură specifică acordării primului ajutor medical calificat.

În cursul zilei de sâmbătă la punctul medical avansat al ISU Suceava din centrul municipiului Suceava paramedicii SMURD și voluntarii ISU Suceava au monitorizat medical pe parcursul zilei un număr de 15 persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 80 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, pompierii au verificat, în funcție de caz, tensiunea arterială, glicemia și pulsoximetrul. De asemenea, persoanele au beneficiat de repaos în loc răcoros și de hidratare.

Sâmbătă, în municipiul Suceava, s-au înregistrat 36,1 grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală a depășit 80 de unități.

Potrivit ANM și duminică disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pentru luni și marți ANM arată că valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Meteorologii notază că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.


Intră acum și în grupul de