Recomandări ale ISU Suceava pe perioada avertizării COD ROȘU de caniculă


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava a transmis, luni, recomandări în contextul avertizării meteo COD ROȘU pentru val de căldură intens și persistent, valabilă în zilele de 15 și 16 iulie 2024.

În această perioadă, județul Suceava va fi afectat de temperaturi extreme, cu maxime cuprinse între 37 și 42 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 22 de grade, ceea ce va determina nopți tropicale.

ISU Suceava recomandă cetățenilor să urmeze câteva măsuri simple, dar esențiale, pentru a face față acestei perioade caniculare.

Recomandări pentru populație:

  • Evitați expunerea prelungită la soare: Stați la umbră cât mai mult posibil pentru a evita supraîncălzirea.
  • Hidratați-vă corespunzător: Consumați cantități suficiente de apă și evitați băuturile alcoolice, care pot deshidrata.
  • Purtați îmbrăcăminte adecvată: Optați pentru pălării de soare și haine lejere, de culori deschise.
  • Alimentație sănătoasă: Consumați fructe și legume proaspete pentru a menține un nivel optim de hidratare și nutrienți.
  • Prevenirea incendiilor: Nu aprindeți focuri în zonele cu vegetație uscată sau împădurite și evitați aruncarea resturilor de țigară, care pot provoca incendii.



Intră acum și în grupul de