Verificări la ateliere de prelucrare a lemnului din Poiana Stampei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor


Intră acum și în grupul de

În urma unei sesizări transmise de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (G.N.M.) – Comisariatul Județean Suceava au efectuat verificări la mai multe societăți din localitatea Dornișoara, comuna Poiana Stampei.

Verificările au fost declanșate ca urmare a disconfortului creat în vecinătate prin gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate din activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului.

În cadrul acțiunii, au fost verificate două ateliere de debitare a materialului lemnos, iar comisarii au constatat mai multe neconformități, respectiv un atelier desfășura activități fără a deține autorizația necesară de mediu, iar deșeurile erau depozitate în afara spațiului autorizat.

Pentru aceste neconformități, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, conform legislației în vigoare. În plus, activitatea de debitare a materialului lemnos la unul dintre ateliere a fost sistată până la obținerea autorizației de mediu.

Garda de Mediu Suceava va continua verificările la toate atelierele de debitare a materialului lemnos din localitatea Dornișoara pentru a se asigura că toate societățile respectă normele de mediu și gestionarea corectă a deșeurilor.


Intră acum și în grupul de