Garda de Mediu Suceava, din nou pe primul loc la nivel național pentru activitatea desfășurată în primul semestru al acestui an


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava se situează din nou pe locul I la nivel național în urma evaluării indicatorilor specifici activității desfășurate în primele șase luni ale anului 2024, informează instituția care arată că performanța este evidențiată de numărul și calitatea inspecțiilor efectuate, precum și de măsurile sancționatorii aplicate pentru neconformități.

Astfel, în semestrul I al anului 2024, Garda de Mediu Suceava (GNM-CJ Suceava) a realizat un total de 1.154 de inspecții în domeniul controlului poluării industriale și al biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate. Dintre acestea, 100 au fost controale planificate, iar 1.054 au fost controale neplanificate, structurate astfel:

  • 196 inspecții pentru soluționarea unor petiții/reclamații;
  • 16 inspecții în urma autosesizării GNM;
  • 78 inspecții tematice dispuse de GNM-CG;
  • 762 inspecții desfășurate împreună cu alte autorități, inclusiv controale în Punctul de trecere a frontierei Siret și verificări în zona cursurilor de apă, în baza prevederilor Ordinului Prefectului jud. Suceava nr. 271/2024, împreună cu reprezentanți ai SGA Suceava și ISU „Bucovina” Suceava;
  • 2 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse anterior.

Ca urmare a neconformităților constatate în timpul controalelor, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale principale și complementare. Dintre acestea, 77 au fost amenzi în valoare totală de 1.282.000 lei, iar 17 au fost avertismente. De asemenea, au fost impuse 11 sancțiuni contravenționale complementare, constând în suspendări de activitate.

În plus, Garda de Mediu Suceava a înaintat autorității de reglementare două propuneri de suspendare a autorizației de mediu și a făcut o sesizare organelor de cercetare penală.


Intră acum și în grupul de