O candidată la Titularizare a fost luată cu ambulanța din centrul de examen.  134 de candidați suceveni au absentat de la proba scrisă, iar 85 s-au retras din examen din motive personale sau medicale


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat, miercuri, că la proba scrisă a  Concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea 2024, au fost prezenți 1020 de candidați, din care 935 cu lucrări încărcate în platforma de evaluare, iar 85 s-au retras din examen din motive personale sau medicale.

La proba scrisă a acestui concurs s-au înscris 1154 de candidați, iar 134 dintre aceștia au absentat.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței, a declarat pentru NewsBucovina că unei candidate care susținea proba scrisă în Centrul de Examen organizat la Colegiul Tehnic„ Petru Mușat” Suceava i s-a făcut rău și a fost solicitată o ambulanță, aceasta fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

Rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate în data de 23 iulie. Contestațiile se depun la sediul ISJ Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 31 iulie.

De precizat este că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).  

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințele de repartizare, organizate de către ISJ Suceava în zilele de 1 și 2 august.

La nivelul județului Suceava sunt 174 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată care au fost scoase la concurs în sesiunea 2024 a examenului de titularizare.

Având în vedere avertizările de cod roșu și portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a luat măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a concursului. Acestea includ:

  • Apă potabilă pentru candidați
  • Ventilatoare în toate sălile de concurs
  • Folie de aluminiu pe ferestrele expuse la soare
  • 20 de aparate de aer condiționat mobile asigurate de ISU Suceava
  • 4 generatoare electrice pentru continuitatea probei în cazul întreruperilor de energie electrică
  • Asistență medicală în fiecare centru de concurs

Candidaților li s-a permis accesul în sălile de concurs cu microventilatoare portabile și sticluțe cu apă.


Intră acum și în grupul de