Moaștele Sfinților Ierarhi Leontie de la Rădăuți și Teodosie de la Brazi vor fi aduse la Mănăstirea Sf. Ilie din Șcheia cu prilejul hramului așezământului monahal


Intră acum și în grupul de

Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie din localitatea Sfântu Ilie, comuna Șcheia ctitorită de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, se pregătește să își cinstească ocrotitorul duhovnicesc cu ocazia sărbătorii hramului.

Evenimentul marchează un moment de aleasă comuniune între oameni și Cer, aducând bucurie sufletească credincioșilor care participă la acest eveniment spiritual. Sub ocrotirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, dorită de ctitorul mănăstirii, acest loc sfânt păstrează lumina trecutului și oferă, prin mijlocirea Sfinților, bucurie de taină, reflectată în viețile celor care s-au împlinit duhovnicește aici în decursul celor 536 de ani de existență.

În acest an, sărbătoarea este în mod special binecuvântată, deoarece, sub providența lui Dumnezeu și prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților, Sfinții Mari Ierarhi Leontie de la Rădăuți și Teodosie de la Brazi vor fi prezenți prin Sfintele Moaște aduse de la Mănăstirea Bogdana – Rădăuți. Aceasta a fost posibilă datorită îngăduinței Preacuviosului Părinte Stareț Irineu Lichi.

Credincioșii sunt invitați să participe la această întâlnire duhovnicească, pentru a simți împreună roadele spirituale ale acestui eveniment. Sfinții, prietenii și casnicii lui Dumnezeu, neîncetat mijlocesc prin rugăciune pentru biserica luptătoare de pe pământ, și astfel, această ocazie reprezintă un prilej de mare binecuvântare.

Programul evenimentului:

  • Vineri, 19 iulie:
    • Ora 18.00: Întâmpinarea Sfintelor Moaște
    • Ora 21.00: Rânduiala Privegherii
    • Miezul nopții: Sfânta Liturghie (în Biserica monument)
  • Sâmbătă, 20 iulie:
    • Ora 8.00: Rânduiala slujbei Acatistului Sfântului Prooroc Ilie
    • Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în sobor de Preoți și Diaconi (pe scena din curtea Mănăstirii)

Sfintele Moaște vor rămâne spre cinstire și binecuvântare până în după-amiaza zilei de sâmbătă.


Intră acum și în grupul de