Locuitori de pe Aleea Dumbrăvii din Suceava solicită înființarea unei stații TPL suplimentare în zonă după după desființarea stației amplasate fără avizul Poliției Rutiere la intersecția cu străzile Fagului și Eugen Lovinescu


Intră acum și în grupul de

Locuitorii de pe Aleea Dumbrăvii din Suceava continuă să ceară relocarea stației TPL care fusese amplasată la intersecția cu străzile Fagului și Eugen Lovinescu, înapoi la vechiul amplasament – Fabrica de Sucuri.

Aceștia au adresat o petiție Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, înregistrată cu nr. R/819 din 12.09.2023, subliniind că stația a fost amplasată fără respectarea prevederilor legale.

În ciuda unui răspuns ambiguu din partea Poliției, locuitorii au revenit cu solicitări suplimentare pe 30.10.2023, 14.04.2024 și 11. 06. 2024 și au cerut clarificări.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a răspuns recent confirmând că stația TPL de pe Aleea Dumbrăvii a fost amplasată fără respectarea prevederilor legale. Prin adresa nr. R/1224 din 29.06.2024, Poliția a dispus ca administrația locală să desființeze amenajarea rutieră neconformă și să readucă partea carosabilă la starea inițială.

În comunicarea transmisă, Poliția Județeană Suceava menționează că măsurile necesare includ eliminarea semnalizării rutiere verticale și orizontale care indică prezența stației TPL, sub sancțiunea unei amenzi contravenționale conform art. 105 alin. 14 din O.U.G. 195/2002-R.

Un locuitor din zonă a transmis redacției News Bucovina că este absolut necesară înființarea unei stații TPL suplimentare pe Aleea Dumbrăvii pentru linia de maxi-taxi 26, cât și relocarea stației la Fabrica de Sucuri de la intersecția str. Eugen Lovinescu cu str. Fagului, conform traseului aprobat inițial.

El spune că stația TPL amplasată fără avizul poliției rutiere a fost desființată, dar nu a mai fost relocată pe vechiul amplasament și ca urmare, din dispoziția directorului TPL, conducătorii maxi-taxi opresc numai la intrare pe Aleea Dumbrăvii, pe Gh. Doja și la Stejari, locuitorii fiind nevoiți să parcurgă între 500 și 1200 m până la stația de tur sau retur a traseului 26.


Intră acum și în grupul de