Klaus Iohannis a înmânat drapelul canotorilor suceveni Ionela şi Marius Cozmiuc pentru Jocurile Olimpice de la Paris


Intră acum și în grupul de

Canotorii suceveni, Ionela şi Marius Cozmiuc, care vor fi purtători de drapel la Jocurile Olimpice de la Paris, au primit, miercuri seara, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, drapelul național din partea președintelui Klaus Iohannis.

În cadrul alocuțiunii susținute cu prilejul primirii Echipei Olimpice a României înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Klaus Iohannis a spus că sportul este evident un remediu pentru combaterea nu doar a problemelor de sănătate, ci, mai ales, a unora sociale.

„În vremurile pe care le trăim, cu schimbări și provocări complexe, sportul reușește să fie ancoră pentru valorile fundamentale ale societății în care trăim, și anume demnitate, respect, loialitate, disciplină și fair-play. Sportul sparge bariere, unește culturi, promovează cooperarea și solidaritatea între națiuni, pacea și toleranța, atunci când singurele lucruri care contează cu adevărat sunt talentul, seriozitatea și munca. Sportul oferă satisfacții și beneficii imense, și m-aș bucura ca tot mai mulți români de toate vârstele, dar în special generațiile tinere, să găsească inspirație în modelele pe care sportivii noștri le promovează. Sportul atinge inimi într-un mod în care cuvintele nu reușesc tot timpul să o facă. Sportul reușește să aducă oamenii împreună, să stârnească creativitatea și să schimbe mentalități”, a declarat președintele.

El le-a spus sportivilor că vor fi încă o dată ambasadorii țării noastre și că bucură faptul că sunt în număr atât de mare cei care vor purta cu onoare și mândrie drapelul României.

„Vă felicit și vă mulțumesc în numele statului român pentru tot ce ați realizat până acum și vă doresc mult, mult succes de acum încolo la Paris, la Olimpiadă!”, a conchis Iohannis.


Intră acum și în grupul de