Suceava implementează proiectul URBACT pentru sănătatea urbană și de mediu


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava, beneficiarul mai multor proiecte URBACT de-a lungul timpului, continuă să promoveze dezvoltarea urbană durabilă prin participarea la proiectul One Health 4 Cities. Acest proiect, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Interreg, are ca scop integrarea abordării „O singură sănătate” în politicile publice urbane, abordând sănătatea umană, a animalelor și a mediului înconjurător.

Primăria Suceava a informat, vineri, că proiectul One Health 4 Cities reunește orașe europene pentru a implementa acțiuni care să îmbunătățească sănătatea urbană. Municipiul Suceava se alătură orașelor Lyon (partener lider), Strasbourg (Franța), Kuopio (Finlanda), Loule (Portugalia), Lathi (Finlanda), Benissa (Spania), Elefsina (Grecia) și Munchen (Germania).

Scopul proiectului este de a identifica cele mai bune practici, instrumente și metodologii pentru a spori capacitatea autorităților publice de a preveni și răspunde provocărilor viitoare în domeniul sănătății publice.

Prin acest proiect, Suceava urmărește:

  • Identificarea soluțiilor: Adaptarea soluțiilor identificate de orașele partenere la realitățile locale.
  • Participarea cetățenilor: Încurajarea implicării cetățenilor în proiectele municipalității.
  • Planul Local de Acțiune: Dezvoltarea unui plan bazat pe bune practici, asigurând finanțarea necesară pentru implementarea acțiunilor propuse.

Proiectul One Health 4 Cities se desfășoară între 1 iunie 2023 și 31 decembrie 2025, având o valoare totală de 849.998,57 euro, din care finanțarea europeană rambursabilă este de 586.879,00 euro. Municipiului Suceava i-a fost alocat un buget de 77.000,00 euro, cu o finanțare europeană rambursabilă de 75.460,00 euro.

Rețeaua One Health 4 Cities își propune să integreze abordarea OneHealth în strategii și proiecte urbane, dezvoltând instrumente care să împuternicească factorii de decizie și echipele operaționale pentru a crește impactul pozitiv asupra bunăstării și sănătății oamenilor, animalelor și mediului.


Intră acum și în grupul de