Termenul pentru darea în folosință a podului de la Milișăuți a fost depășit


Intră acum și în grupul de

Lucrările la podul de la Milișăuți ar fi trebuit să se încheie, vineri, 19 iulie 2024, dar vor mai continua până în prima parte a lunii august.

Ministrul Transporturilor , Sorin Grindeanu, a răspuns la mijlocul lunii martie 2024 unei întrebări a deputatului PNL de Suceava Ioan Balan arătând că în ceea ce privește refacerea podului rutier de la Milișăuți, lucrările sunt în grafic și că va fi dat în folosință până în data de 19 iulie.

„Termenul preconizat pentru punerea în circulație a podului este în perioada 01 – 19 iulie 2024 (Autorizația de construire are valabilitate până la data de 19 iulie 2024, inclusiv)”, se arată în răspunsul semnat de ministrul Transporturilor.

Cu toate acestea, în luna mai, prefectul de Suceava Alexandru Moldovan, atrăgea atenția, după o inspecție făcută la șantierul podului că lucrările nu vor fi finalizate la timp.

„Finalizarea lucrărilor, practic darea în folosință a podului se preconizează, în acest moment, a se produce la finele lunii august 2024”, a spus atunci prefectul Alexandru Moldovan.

El declara că DRDP Iași nu își respectă angajamentele contractuale asumate, existând riscul ca termenul de finalizare al proiectului să fie, din nou, depășit.

„De peste doi ani semnalez Ministerului Transporturilor și Infrastructurii sincopele apărute, modul defectuos al conducerii DRDP Iași de management al lucrărilor, intervenind de-a lungul timpului multiple întârzieri însoțite de justificări lamentabile. Din nefericire întârzierile acumulate nu mai pot fi recuperate, dar poate fi stopată producerea altora. Am afirmat că nu voi face trimitere la alte proiecte aflate în gestiunea DRDP Iași, care curg în alt ritm. Realitatea îmi confirmă că este nevoie de implicarea fermă a factorilor decizionali pentru finalizarea la termen a acestui proiect major de infrastructură, dar și pentru recuperarea respectului datorat cetățenilor județului Suceava”, a mai declarat Alexandru Moldovan.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat în februarie 2022 contractul pentru reabilitarea podului de la Milișăuți după ce timp de doi ani situația a trenat, iar pe pod se circula pe un singur fir.


Intră acum și în grupul de