Un pompier militar din Rădăuți a resuscitat un bătrân aflat în stop cardio-respirator în Păltinoasa până la sosirea ambulanței


Intră acum și în grupul de

Plutonierul adjutant Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, a demonstrat încă o dată că devotamentul și promptitudinea sunt esențiale în profesia sa.

Astfel, sâmbătă, când era în misiune de transport de apă menajeră între Berchișești și orașul Solca, după aproape 10 ore de drumuri transportând zeci de tone de apă menajeră pentru a ajuta comunitatea afectată de lipsa apei, Bogdan Gorce s-a oprit în Păltinoasa să își cumpere o cafea și ceva de mâncare de la o tonetă. În momentul în care se îndrepta spre fast-food, o bătrână panicată a ieșit în fugă dintr-o curte, implorându-l să o ajute spunând că soțului ei i s-a făcut rău și a căzut.

Fără să stea pe gânduri, pompierul militar a intrat în casa indicată, unde a găsit un bărbat în vârstă, inert și învinețit, fără puls. Cu calm și profesionalism, pompierul a început manevrele de resuscitare, apăsând cu putere pieptul bărbatului.

 După câteva minute de efort intens, el a simțit pulsul revenind și l-a așezat pe bărbat în poziția de siguranță până la sosirea echipajului medical de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ).

Echipajul de la ambulanță a ajuns rapid și a preluat pacientul pentru a-i oferi îngrijirile necesare.

Cu speranța că bătrânul se va face bine Bogdan Gorce și-a continuat apoi misiunea de transport apă.


Intră acum și în grupul de