Claudia-Ionela Costiuc de la CSM DORNA Vatra-Dornei, Campioană Națională la Tineret în proba de 800 metri


Intră acum și în grupul de

Atleta dorneancă Claudia-Ionela Costiuc, reprezentând CSM DORNA Vatra-Dornei, a obținut medalia de aur la Campionatele Naționale de Atletism pentru tineret, desfășurate pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în perioada 20-21 iulie 2024.

Claudia, în vârstă de 19 ani, a devenit campioană națională în proba de 800 metri, înregistrând un timp de 2 minute 7 secunde și 78 de sutimi.

Aceasta este a treia cursă consecutivă în care Claudia reușește să își îndeplinească baremul pentru Campionatul Mondial U20, care va avea loc între 22-30 august în Lima, Peru. Performanța de la Craiova confirmă forma excelentă a sportivei, care se pregătește intens pentru cea mai importantă competiție a anului.

Antrenorul său, profesorul Cristian Prâsneac, a declarat: „Am plecat de acasă cu gândul să obținem titlul de campion național. Am încercat să o menajez mult pe sportiva mea, luând doar 3 starturi în sezonul de aer liber: 2 iunie la San Vito, Italia, 28 iunie la Cluj-Napoca și în acest weekend la Craiova. Cred că prin aceste 3 curse, unde Claudia a reușit să realizeze baremurile pentru Campionatul Mondial U20, sperăm într-un vârf de formă maximă la cea mai importantă competiție a acestui an. Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin conducerii clubului CSM DORNA Vatra-Dornei, dar și Consiliului Local Vatra-Dornei, care finanțează clubul.”


Intră acum și în grupul de