Incendiu în noapte la Vașcăuți de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a afectat în noaptea de luni spre marți o gospodărie din localitatea Vășcăuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un incendiu în localitatea Vășcăuți a fost anunțat marți dimineața la ora 1:47, iar pompierii militari ai Gărzii de intervenție Siret și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Mușenița, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție flăcările se manifestau generalizat la două anexe gospodărești, dar și la o parte din acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape trei ore. În flăcări au ars adăpostul de animale, depozitul de furaje, un perete din lemn și parțial astereala acoperișului casei de locuit, pe o suprafață totală de aproximativ 270 de metri pătrați. Au mai ars și s-au degradat lemn de construcție (cherestea, grinzi și căpriori) și lemn de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și alte două anexe din aceeași gospodărie, a precizat sursa citată


Intră acum și în grupul de