Firma germană Anton Haering este primul rezident acceptat în Parcul Industrial din Siret, anunță primarul Adrian Popoiu


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a anunțat, luni seara, semnarea unui contract de superficie pentru cinci hectare în Parcul Industrial Siret, marcând un moment important acest parc. Contractul a fost semnat între firma care administrează parcul și investitorul german Anton Haering, unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume.

Firma germană intenționează să construiască o fabrică pe această suprafață, într-un termen de trei ani, creând astfel 600 de locuri de muncă. Investiția totală este estimată la aproximativ 60 de milioane de euro.

„Această societate a dorit să investească în România, iar datorită investițiilor noastre în parcul industrial, a utilităților aduse aici și a proiectelor educaționale generatoare de forță de muncă calificată, orașul Siret a fost ales. Concurența a fost acerbă, mai multe localități din România fiind vizitate de investitor. Discuțiile au durat aproape 10 luni, dar azi am reușit să semnăm un document foarte important”, a declarat Adrian Popoiu.

Primarul a mulțumit tuturor celor implicați în acest proiect, menționând în special Consiliul Județean Suceava, președintele Gheorghe Flutur, Universitatea „Ștefan cel Mare” reprezentată de rectorul Mihai Dimian, prefectul județului Alexandru Moldovan, ministrul Adrian Vestea de la MDLPA, Alin Andrieș, ministru secretar de stat la Ministerul Finanțelor, consilierii din CL Siret și colegii din primărie, precum Viorel Haiura, Alina Butnariu și Florin Maidaniuc. De asemenea, a mulțumit firmei de consultanță Steinbeis, care a fost interfața între investitor și administrația locală.

Construcția fabricii va începe după ce investitorul va depune o aplicație de finanțare la Ministerul de Finanțe și va obține autorizația de construire. Acest proiect promite să dezvolte considerabil localitatea Siret, oferind noi oportunități economice și locuri de muncă pentru comunitate.

„Ne continuăm munca”, a concluzionat primarul Adrian Popoiu.


Intră acum și în grupul de