Muzeul Național al Bucovinei organizează Atelierele de Artă pentru Copii „Din Secretele Maeştrilor – Lumină şi Culoare 2024”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei anunță începerea Atelierelor de artă pentru copii „Din secretele maeștrilor – lumină şi culoare 2024”, care vor avea loc în perioada 5-23 august 2024 la Muzeul de Istorie. Anul acesta, evenimentul revine cu trei dintre atelierele consacrate, oferind tinerilor participanți ocazia de a se familiariza cu diverse tehnici artistice.

Atelierele programate pentru această ediție sunt:

„Sculptura – arta volumelor” – atelier de modelaj, care se va desfășura între 5 și 9 august 2024.

„Alternative plastice” – atelier de linogravură, programat pentru perioada 12-16 august 2024.

„Fantezie în culori” – atelier de pictură, care va avea loc între 19 și 23 august 2024.

Taxa de participare este de 60 lei per copil pentru fiecare atelier și săptămână. Pentru a asigura un program flexibil și accesibil tuturor, atelierele vor fi organizate atât dimineața, între orele 9-12, cât și după-amiaza, între orele 13-16.

Participanții vor avea oportunitatea de a învăța de la lectori renumiți: Iulian Asimionesei pentru modelaj, Sorin Baciu pentru linogravură și Ioan Coțofan pentru pictură. Scopul acestor ateliere este de a obișnui copiii cu limbajul și mijloacele de expresie plastice specifice picturii, scenografiei și modelajului, precum și de a-i familiariza cu artiști și lucrări de artă din patrimoniul Muzeului Național al Bucovinei.

Materialele și ustensilele necesare desfășurării atelierelor vor fi asigurate de organizatori, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava. Prin utilizarea materialelor, instrumentelor și tehnicilor specifice fiecărui gen, copiii vor fi încurajați să-și exprime sensibilitatea, imaginația și creativitatea artistică în creațiile lor plastice.

În luna septembrie, lucrările realizate de participanți în cadrul celor trei ateliere vor fi expuse într-o expoziție specială. Vernisajul va fi un eveniment deosebit, la care vor fi invitați autorii lucrărilor, părinții, profesorii și publicul larg, oferindu-le tinerilor artiști ocazia de a-și prezenta talentul și munca în fața comunității.


Intră acum și în grupul de