Admiterea în licee 2024: Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 25 în topul național în ceea ce privește media de admitere cu specializarea mate-info bilingv engleză


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației și Cercetării a publicat miercuri,  24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a. Primele 9 specializări în ordinea celor mai mari ultime medii de admitere au fost împărțite între colegiile „Petru Rareș” și „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Conform clasamentului național pentru primele 50 de specializări, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava se clasează pe locul 25 în țară cu specializarea matematică-informatică bilingv engleză cu ultima notă de admitere 9,57.

Colegiul Național „Petru Rareș” este pe locul 41 în primele 50 de specializări cu specializarea matematică-informatică bilingv engleză cu ultima notă de admitere 9,50.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate la admiterea în clasa a IX-a, în judeţul Suceava,  la specializarea matematică-informatică bilingv engleză cele mai mari ultime medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava -9,57 și Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava – 9.50, iar la specializarea ştiinţe ale naturii bilingv engleză cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,42,  a fost Colegiul Naţional “Petru Rareş”.

Atât la CN „Petru Rareș” cât și la CN „Ștefan cel Mare” cea mai mare ultimă medie de admitere la specializarea matematică-informatică a fost 9,05.

Tot la Colegiul Național „Petru Rareș” cea mai mare ultimă medie de admitere-9,00 a fost la specializarea științe sociale bilingv engleză, dar și la științe ale naturii.

La același colegiu, cea mai mare ultimă medie de admitere la specializarea matematică-informatică bilingv germană a fost 8,92, iar la științe sociale a fost 8,80.

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a clasat pe locul 10 cu specializarea matematică-informatică cu cea mai mare ultimă medie de admitere 8,80.


Intră acum și în grupul de