Accident cu un rănit la Dumbrăveni după ce un șofer nu a acordat prioritate când a intrat pe DN 29


Intră acum și în grupul de

O femeie a fost rănită, marți după amiaza, într-un accident rutier produs pe raza comunei Dumbrăveni.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, marți, în jurul orelor 16:53, un șofer de 25 de ani din comuna botoșăneană Mihăileni a condus un autoturism Audi A6, pe aleea de acces a unui supermarket de pe raza comunei Dumbrăveni, iar când a ajuns la intersecția cu DN29, nu a respectat semnificația indicatorului STOP, a pătruns pe prima banda sensului de mers Suceava-Botoșani, cu intenția de a vira la stânga pe banda sensului de mers Botoșani-Suceava.

El  nu a acordat prioritate unui autoturism Volkswagen Passat condus de un bărbat de 56 de ani din municipiul Botoșani, care circula pe DN29, din direcția Suceava către Botoșani, acesta intrând în coliziune față-lateral stânga față au autoturismul său.

De asemenea, polițiștii au evidențiat că șoferul autoturismului Audi A6 nu avea voie să efectueze virajul la stânga, deoarece pe carosabil este aplicat marcajul rutier obligatoriu dreapta.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 57 de ani din Botoșani, pasager pe locul din dreapta față în VW, care a fost transportată de ambulanță la Spitalul Județean Suceava, și a fost stabilit următorul diagnostic: traumatism gleznă dreaptă.

Cei doi conducători au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de