Rezultatele repartizării computerizate pentru liceele din Suceava: 50 de elevi nerepartizați și 295 de locuri neocupate


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a publicat miercuri, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru absolvenții clasei a VIII-a. În județul Suceava, rezultatele reflectă un nivel ridicat al competiției pentru locurile la liceele de top.

Cea mai mare ultimă medie de admitere la specializarea matematică-informatică bilingv engleză a fost de 9,57, înregistrată la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, urmată de 9,50 la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. La specializarea științele naturii bilingv engleză, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a avut cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,42.

La specializarea matematică-informatică, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava au înregistrat o ultimă medie de admitere de 9,05. Alte medii de admitere notabile pentru aceeași specializare au fost: 8,80 la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, 8,57 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, 8,30 la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni și 8,05 la Colegiul Tehnic Rădăuți.

La specializările științe ale naturii și științe sociale bilingv engleză, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a avut cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,00, iar la specializarea matematică-informatică bilingv germană, ultima medie de admitere a fost 8,92 la același colegiu.

Dintre liceele din județ, două colegii se regăsesc în clasamentul național pentru primele 50 de specializări. Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava ocupă locul 25, iar Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava se află pe locul 41, ambele la specializarea matematică-informatică bilingv engleză.

În județul Suceava, 4791 de candidați s-au înscris pentru repartizarea computerizată, 4741 dintre aceștia fiind repartizați în unități liceale. Cu toate acestea, 50 de candidați au rămas nerepartizați. Din totalul de 5036 de locuri disponibile, 295 au rămas neocupate.


Intră acum și în grupul de