Definitivat Suceava 2024: 19 candidați au absentat, iar alți opt s-au retras din examen în timpul probei scrise


Intră acum și în grupul de

Opt candidați s-au retras din motive personale sau medicale în timpul probei scrise a examenului de definitivare în învățământul preuniversitar, iar 19 au absentat

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, din totalul celor 338 de candidați admiși la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământul preuniversitar, au fost prezenți 319, iar dintre aceștia 311 au lucrările încărcate în platforma de evaluare și 8 s-au retras din motive personale sau medicale în timpul probei.

Proba scrisă s-a desfășurat, miercuri, în centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic„ Samoil Isopescu” la 41 de discipline.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 30 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 30 și 31 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 6 august.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.


Intră acum și în grupul de