Zeci de tineri din cadrul ATOS au avut parte de o experiență de neuitat la a treia ediție a Taberei de Vară la Mănăstirea Pietroasa


Intră acum și în grupul de

Un grup de 60 de tineri din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au avut parte de o experiență de neuitat, petrecând trei zile la poalele Masivului Pietrosul Rodnei (2303 m), cel mai înalt vârf din Carpații Orientali. Tabăra de corturi a avut loc în livada Mănăstirii Pietroasa, loc pe care tinerii l-au cucerit anul trecut printr-o escaladare reușită a masivului.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar a precizat că pe parcursul taberei, tinerii au participat la diverse activități religioase și recreative. Programul zilnic a inclus rugăciuni și răspunsuri la strană în cadrul slujbei Sfintei Liturghii. În plus, aceștia au luat parte la jocuri, discuții folositoare și întâlniri constructive. Un moment important al taberei a fost Atelierul de muncă, în cadrul căruia tinerii au îngrijit curtea mănăstirii și au ajutat la bucătărie, arătând astfel implicare și dăruire.

Tabăra a fost încununată de bucuria reușitelor tinerilor la examenele recente, iar ultima seară a fost marcată de un foc de tabără memorabil.

Aceasta a fost cea de-a treia ediție a Taberei de Vară organizată de ATOS. Prima ediție a avut loc în anul 2022, la Mănăstirea Secrieș Moldovița, iar cea de-a doua ediție, anul trecut, la Mănăstirea Catrinari-Păltiniș, lângă Vatra Dornei.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar a adresat mulțumiri speciale Bunului Dumnezeu pentru sănătate și reușită, Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare și încredere, Maicei Starețe de la Mănăstirea Pietroasa, stavrofora Ioanichia, și părintelui Ambrozie pentru ospitalitate și dragoste. De asemenea, mulțumiri au fost adresate tinerilor pentru implicarea lor exemplară.


Intră acum și în grupul de