Incendiul de la Dumbrăveni generat de jocul copiilor cu chibriturile


Intră acum și în grupul de

O anexă și o magazie de lemne dintr-o gospodărie din Dumbrăveni au ars în noaptea de miercuri spre joi, iar ancheta polițiștilor a stabilit că focul a pornit de la jocul copiilor cu chibriturile.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, miercurim în jurul orei 23:30, proprietara gospodăriei se afla alături de fiicele sale și de nepoții săi în curte, iar la un moment dat a observat flăcări în zona anexei unde se aflau depozitate lemnele pentru iarnă.

Cu ocazia deplasării la fața locului a constatat faptul că lemnele din anexă erau cuprinse de flăcări. Pentru aceasta, femeia i-a alertat pe ceilalți membrii a-i familiei, iar fiica sa a apelat 112 semnalând evenimentul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Serviciului de Situații de Urgență Dumbrăveni împreună cu două autospeciale de pompieri militari din cadrul ISU Bucovina-Suceava care au localizat și lichidat incendiul.

Conform procesului-verbal de intervenție întocmit de detașamentul de pompieri din cadrul I.S.U Suceava, s-a stabilit ca și cauză probabilă de aprindere a incendiului ,,flacara”.

În urma incediului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, ce nu au putut fi estimate în acest moment, fiind afectată o magazie și o cantitate de lemne de foc și nu au fost puse în pericol proprietățile învecinate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că o parte din cei 9 copii prezenți s-au jucat cu un chibrit în zona producerii evenimentului, generând o flacără care ulterior s-a propagat involuntar.


Intră acum și în grupul de