Două transporturi ilegale de cherestea depistate de polițiștii suceveni unul după altul


Intră acum și în grupul de

În cursul dimineții de 25 iulie 2024, în jurul orei 03:15, lucrătorii Secției de Poliție Rutieră (SPR) 13 Bălcăuți au oprit regulamentar o autoutilitară marca Man în cadrul unei acțiuni de control pe linie rutieră. Conducătorul autovehiculului a fost identificat ca fiind un bărbat de 50 de ani din Vicovu de Sus.

În urma verificării încărcăturii, s-a constatat că vehiculul transporta material lemnos, pentru care șoferul a prezentat un aviz de însoțire care atesta o cantitate de 4,7412 metri cubi de cherestea rășinoase. Datorită suspiciunilor privind cantitatea reală, șoferul a fost informat că trebuie să însoțească organele de poliție la un depozit de materiale lemnoase din comuna Zamostea pentru inventariere.

Pe DJ 291A Mușenița, a fost oprită și o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter. Conducătorul acesteia, un bărbat de 33 de ani, din Frătăuții Noi, transporta de asemenea cherestea rășinoase, prezentând un aviz de însoțire pentru 2,208 metri cubi. Și în acest caz, poliția a avut dubii cu privire la cantitatea reală, astfel încât șoferul a fost informat să însoțească organele de poliție la același depozit.

La depozitul Zamostea-Lunca, gestionat de Ocolul Silvic Adâncata, maistrul silvic a inventariat materialul lemnos transportat și a constatat că în autoutilitara marca Man, s-au găsit 11,05 metri cubi de cherestea rășinoasă, cu un surplus de 6,30 metri cubi față de avizul prezentat, în valoare de 5.644 lei, care a fost reținut pentru confiscare, iar în autoutilitara marca Mercedes-Benz Sprinter, s-au găsit 4,048 metri cubi de cherestea rășinoasă, cu un surplus de 1,84 metri cubi față de avizul prezentat, în valoare de 1.648 lei, care a fost reținut pentru confiscare.

În urma celor constatate, s-a dispus sancționarea contravențională a celor doi conducători auto conform prevederilor Legii 171/2010. Materialul lemnos confiscat a fost dat în custodie Ocolului Silvic Adâncata, urmând a fi valorificat de către reprezentanții acestuia.


Intră acum și în grupul de