Intră acum și în grupul de
În perioada 22-26 iulie 2024, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a găzduit cea de-a VII-a ediție a Școlii de vară „VALTER VASILE OLARIU”. Proiectul, coordonat de prof. Vasile Roșca și director adjunct, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu, cu sprijinul directorului unității, prof. Adrian-Nicolae Puiu, a adus împreună 56 de elevi din clasele a VII-a, a IX-a și a X-a. Aceștia au participat la activități educaționale și recreative diverse, menite să le îmbogățească cunoștințele și să le ofere experiențe de învățare inovative.
Activitățile de învățare pentru disciplina matematică au fost susținute de prof. Vasile Roșca și prof. Otilia Bumbu de la C.N. „E. Hurmuzachi”, prof. Ionela Buliga de la Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț, elevul Ionuț-Sebastien Buliga de la C.N. „Ștefan cel Mare” Suceava și absolventul Tiberiu-Theodor Cîrciu, șef al promoției 2024. Programul s-a încheiat cu concursul „Prof. Valter Vasile Olariu”, unde elevii au obținut rezultate remarcabile:
Premiul I: Ioan Simota (clasa a VII-a), Sebastian Aioanei (clasa a IX-a A) și Alexandru Aioanei (clasa a X-a B)
Premiul al II-lea: Teodora Creangă și Elena Andruseac (clasa a VII-a), Mateo Chiraș (clasa a IX-a A) și Gabriela Ilioi (clasa a X-a A)
Premiul al III-lea: Alexandru Irimiță și Bogdan Chirilă (clasa a VII-a), Vasile Onufreiciuc (clasa a IX-a B) și Adrian Mironescu (clasa a X-a A)
Premiile, în valoare totală de 2.000 lei, au fost oferite de partenerul educațional EGGER România, care a asigurat și alte produse pentru toți elevii participanți.
Activitățile recreative au inclus prezentarea Programului de educație STEM „Școala pe roți – USV-MOBIL”, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și susținut de decanul Facultății de Ingineria Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Dan Milici. Societatea Științifică Cygnus, condusă de prof. Victor Șutac, și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentat de inspectorul școlar de fizică, prof. Ilie Cosovanu, au contribuit, de asemenea, la succesul acestor ateliere.
Activitățile nonformale au fost organizate și susținute de un colectiv de profesori dedicați, inclusiv prof. Mărioara Ardelean, prof. Ioana Buzic, bibliotecar Andreea Ciobara, prof. Alexandru Ciobara, prof. Loredana Cîrciu, prof. Mirela Chelba, prof. Gabriela Coajă, prof. Maria Epatov, prof. Antoneta Lăzărescu, prof. Luminița Lăzărescu, prof. Nicoleta Mitrofan, prof. Raluca Nanu, prof. Ana-Gabriela Pogorevici și prof. Mariana-Loredana Puiu.
Conducerea CN „Eudoxiu Hurmuzachi” a mulțumit tuturor celor implicați, elevi, profesori, parteneri și sponsori, pentru contribuția lor esențială și speră că toate activitățile propuse au fost apreciate ca utile și atractive de către elevi.
Intră acum și în grupul de