Prefectul de Suceava de Ziua Imnului Național: Celebrarea Imnului Național constituie și un prilej de omagiere a celor care sunt, cu adevărat, ambasadorii României, și care fac posibil ca Imnul să fie ascultat de o lume întreagă


Intră acum și în grupul de

Prefectul Alexandru Moldovan și subprefectul Cristian Șologon au participat luni, alături de militari, reprezentanți ai autorităților locale și parlamentari suceveni la ceremonialul militar prilejuit de sărbătorirea Zilei Imnului Național.

Cu acest prilej, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarant că Imnul Național este unul dintre simbolurile naționale care  insuflă mândria de a fi români, o sărbătoare a conștiinței și unității naționale și un prilej de a aminti despre începuturile destinului european al românilor, care în perioada pașoptistă s-au raliat celorlalte mișcări revoluționare din Europa acelor vremuri.

El a subliniat că Imnul Național este unul dintre simbolurile naționale consfințite prin Constituție, alături de Drapelul Tricolor, Ziua Națională – 1 Decembrie, Stema și Sigiliul statului, și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc.

„Aceste simboluri ne definesc identitatea și reprezintă legătura trainică între trecutul, prezentul și viitorul poporului nostru, dar și simbolul capacității țării de a traversa cu bine perioadele dificile și de a se dezvolta valorificând oportunitățile create prin voința cetățenilor săi”, a spus Moldovan.

El consideră că celebrarea Imnului Național constituie și un prilej de omagiere a celor care sunt, cu adevărat, ambasadorii României, și care fac posibil ca Imnul să fie ascultat de o lume întreagă.

„Și ce bucurie mai mare trăim atunci când elevii români participă la olimpiade sau concursuri internaționale, iar parcursul lor meritoriu le aduce medalii, iar noi, de acasă, le împărtășim mândria atunci când privim festivitățile de premiere și auzim Imnul național. Ce sentiment de solidaritate și de mândrie trăim, chiar în aceste zile, când delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris, compusă din 107 sportivi numără nu mai puțin 24 sportivi din județul Suceava”, a transmis Moldovan.

Prefectul a subliniat că această zi de sărbătoare este, în același timp, și momentul în care se poate privi cu încredere către viitorul nostru, unul în care „ne dorim să ne bucurăm de prosperitate, de securitate națională extinsă în cadrul marii familii euroatlantice”.


Intră acum și în grupul de