Suceveanul Radu – Adrian Rey, președinte al Forumului Montan , va reprezenta România la cea de-a 13-a Convenție Europeană a Munților


Intră acum și în grupul de

Economistul Radu – Adrian Rey, președinte al Forumului Montan și vicepreședinte al Euromontana, va reprezenta România la cea de-a 13-a Convenție Europeană a Munților, un eveniment esențial pentru discutarea viitorului economiilor montane. Forumul Montan din România se va alătura astfel sutelor de organizații și instituții din toată Europa pentru a participa la această importantă întâlnire.

Economiile montane se confruntă cu provocări semnificative generate de tranzițiile socio-economice, demografice și de mediu. Anul acesta, convenția se va axa pe identificarea soluțiilor practice și politice pentru a aborda aceste provocări. Printre subiectele de discuție se numără agricultura, turismul, antreprenoriatul, relocarea industrială, accesul la terenuri și digitalizarea, toate cu scopul de a transforma economiile montane în entități mai durabile, reziliente și prospere.

Convențiile montane europene reprezintă evenimente majore pentru toate părțile interesate de dezvoltarea durabilă a zonelor montane din Europa. Aceste întâlniri atrag de obicei sute de participanți, inclusiv instituții europene, autorități regionale și locale, asociații ale societății civile, fermieri, cercetători, agenții de dezvoltare și GAL-uri.

Ediția din 2024 este co-organizată de Euromontana – organizația europeană a regiunilor montane, Guvernul Cataloniei și Centrul pentru Cercetare Ecologică și Aplicații Forestiere (CREAF), cu sprijinul Pactului Rural European.

Participarea României la acest eveniment sub conducerea lui Radu – Adrian Rey subliniază angajamentul țării noastre pentru dezvoltarea durabilă și rezilientă a regiunilor montane, contribuind activ la dezbaterile și soluțiile pentru viitorul economiilor montane europene.


Intră acum și în grupul de