Ion Lungu a participat la Conferința M 100 la Iași: Suceava urmează să semneze Contractul Climatic City cu Comisia Europeană


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la conferința M 100, desfășurată la Palatul Culturii din Iași, dedicată sprijinului orașelor selectate în misiunea „100 de orașe europene inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030”.

În cadrul conferinței, s-a discutat despre procedura de selectare a celor 10 orașe din România care se vor alătura celor 3 orașe deja selectate de Comisia Europeană. Primarul Lungu a anunțat că municipalitatea suceveană, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a depus un program de investiții în valoare de 400.000.000 euro. Acest program include și un plan de acțiune pentru semnarea Contractului Climatic City cu Comisia Europeană.

„Sperăm să semnăm în această toamnă contractul”, a declarat Ion Lungu. De asemenea, primarul a menționat că în luna septembrie caravana M 100 va ajunge la Suceava, continuând astfel eforturile pentru atingerea obiectivelor climatice ambițioase.


Intră acum și în grupul de