Doi candidați suceveni la definitivat au obținut nota 10 la proba scrisă


Intră acum și în grupul de

Doi candidați suceveni la definitivat au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului.

Este vorba de Lavinia Iuliana Lupăștean de la Școala Gimnazială Valea Moldovei la disciplina Educație fizică și sport și Adrian-Ilie Todosi de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Grănicești la disciplina Biologie.

Un număr de 338 de candidați au fost admiși la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământul preuniversitar, din care au fost prezenți 319, iar dintre aceștia 311 au avut lucrările încărcate în platforma de evaluare după ce opt candidați s-au retras din motive personale sau medicale în timpul probei.

Proba scrisă s-a desfășurat săptămâna trecută, în 24 iulie, în centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic„ Samoil Isopescu” la 41 de discipline.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 30 și 31 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 6 august.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.


Intră acum și în grupul de