Gheorghe Șoldan, după o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, anunță că școala din Herla afectată de incendiu va fi reconstruită cu bani de la Guvern


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat, miercuri, că o școală nouă pentru cei 400 de copii din Herla din comuna Slatina,  afectată după incendiul de acum două săptămâni, va fi finanțată din Fondul de Urgență al Guvernului.

Șoldan a spus că în cadrul unei vizite de lucru la București, s-a întâlnit, marți, cu premierul Marcel Ciolacu la sediul Guvernului unde a fost împreună cu primarul comunei Slatina, Vlăduț Gherman, și cu primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

„I-am prezentat premierului problema sutelor de copii din Herla, care nu mai au unde învăța din toamnă, după ce școala lor a fost distrusă de un incendiu”, a spus președintele ales al CJ Suceava.

El a menționat că incendiul, care a izbucnit pe 14 iulie, din cauza radiației solare intense, a distrus mare parte din plafonul și structura Școlii Gimnaziale „Alexandru Lăpușneanu” Herla și că, din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar expertiza tehnică a arătat că școala nu mai poate fi reparată și trebuie demolată.

Singura soluție pentru cei aproximativ 400 de copii este construirea unei școli noi, investiție estimată la 700-800.000 de euro, a precizat Șoldan.

„Premierul Marcel Ciolacu ne-a asigurat că va face toate demersurile necesare pentru a susține această investiție din fondul de urgență al Guvernului, astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede și să fie finalizate în următoarele luni. Cu toții ne dorim ca elevii și preșcolarii din Herla să poată învăța în condiții normale în anul școlar 2024-2025. Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru sprijinul acordat și mă bucur că este, și de această dată, alături de județul Suceava”, a transmis cu încredere, Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de