VIDEO// Tânăr de 17 ani arestat preventiv pentru omor după ce a lovit cu un leaț rupt din gard un bărbat din satul Măgura


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, miercuri după amiaza, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 17 ani care este acuzat de omor după ce a lovit un bărbat cu un leaț rupt din gard.

Astfel, ca urmare a declinării competenței Poliției Vicovu de Sus, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „ucidere din culpă” în infracțiunea de „omor”. Totodată, procurorul criminalist a dispus prin Ordonanța de delegare ca lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – SIC să efectueze anumite acte de urmărire penală.

Potrivit anchetei, în data de 25.07.2024, pe fondul unui conflict spontan, un tânăr de 17 ani Gheorghe Cocerhan Gheorghe, i-a aplicat două lovituri cu un leaț rupt dintr-un gard lui Petru Marocico. În urma acestor lovituri victima a căzut într-un șanț de lângă drumul comunal din satul Măgura, din apropierea locuințelor celor doi.

Deși numitul tânărul era însoțit la momentul producerii agresiunii de către fratele său în vârstă de 13 nai, cel din urmă nu s-a implicat și nu a săvârșit acte de  violență asupra victimei.

Procurorul criminalist a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor”, punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Tribunalul Suceava a admis, miercuri, cererea de arestare preventivă.

Minuta instanței: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava formulată în dosarul nr. 134/135/P/2024 şi, în consecinţă: În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului COCERHAN GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 Cod penal cu aplic. art. 113 alin. 3 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31.07.2024 până la data de 29.08.2024, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Cocerhan Gheorghe. În temeiul art. 227 alin. 2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului Cocerhan Gheorghe, formulată prin apărător ales, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 31.07.2024, ora 14.40.


Intră acum și în grupul de