Conductă de apă avariată la Ostra. Prefectul de Suceava va propune Guvernului alocarea banilor pentru reabilitarea rețelei de alimentare cu apă


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a discutat, vineri, în ședință, situația de la Ostra unde s-a întrerupt furnizarea alimentării cu apă din cauza avariei la o conductă.

Astfel, în cadrul ședinței s-a prezentat situația care a condus la avarierea conductei de alimentare cu apă, amplasată în acostamentul DJ 177A, având drept consecință disfuncționalități semnificative, respectiv, întreruperea furnizării apei potabile către beneficiari.

În urma notei de constatare întocmită de către comisia constituită în baza ordinului prefectului, evenimentul a fost încadrat ca „situație de urgență”, valoarea stabilită pentru refacerea sistemului de alimentare cu apă fiind stabilită, conform devizului de lucrări, la suma de 366.192,86 lei fără TVA.

În vederea obținerii fondurilor necesare de către Primăria comunei Ostra, Instituția Prefectului – județul Suceava va iniția și va promova un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea sumei cuantificate, cu scopul reabilitării rețelei de alimentare cu apă.

Conform precizărilor primarului comunei Ostra, Oros Ioan, durata estimată pentru refacerea conductei de alimentare cu apă este de aproximativ trei săptămâni.


Intră acum și în grupul de