Gheorghe Flutur propune premierea celor șapte sportivi suceveni medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Doi dintre ei, Andrei-Sebastian Cornea și Roxana Anghel, vor deveni și ei cetățeni de onoare ai județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat, luni, că la propunerea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în prima ședință de Consiliu Județean, cea din luna august, se va propune acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al județului Suceava și premierea sportivilor suceveni medaliați la Jocurile Olimpice Paris 2024, în semn de recunoștință pentru performanțele excepționale și pentru promovarea Bucovinei și a județului Suceava în întreaga lume.

„Observăm contribuția deosebită adusă de acești sportivi în numele României. Mai mult de jumătate dintre medaliile României sunt obținute cu contribuția sportivilor suceveni”, a arătat Flutur.

Potrivit acestuia, cuvinte de apreciere se cuvin adresate Elisabetei Lipă, originară din Siret, Președinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, Cetățean de Onoare al județului Suceava, cu care s-au purtat deja discuții în vederea inițierii acestui proiect.

O parte dintre medaliați sunt deja Cetățeni de onoare ai județului Suceava, titluri conferite după Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

„Suntem bucuroși că la Olimpiada de la Paris au apărut nume noi, pentru care ne pregătim să acordăm această distincție. Este vorba despre Andrei-Sebastian Cornea, originar din Broșteni, campion olimpic la dublu vâsle și Roxana Anghel din Câmpulung Moldovenesc, medaliată cu aur în proba de 8+1 feminin și argint la dublu rame feminin”, a precizat Flutur.

El a mai anunțat inițierea unui proiect de Hotărâre pentru premierea celor 7 suceveni care au luat medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris: Andrei-Sebastian Cornea, medalie de aur la dublu vâsle, Nicoleta-Ancuța Bodnar, medalie de aur 8+1 feminin și argint la dublu vâsle feminin, Roxana Anghel, medalie de aur 8+1 feminin și medalie de argint la dublu rame, Maria-Magdalena Rusu, medalie de aur 8+1 feminin, Maria Lehaci, medalie de aur 8+1 feminin, Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena van Groningen, medalie de argint la dublu vâsle categorie ușoară.


Intră acum și în grupul de