DSP Suceava transmite recomandări după ce s-a constatat o creștere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19 în județ


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP Suceava) a raportat o creștere semnificativă a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în luna iulie 2024 și începutul lunii august. În perioada 1-31 iulie 2024, au fost confirmate 217 cazuri de COVID-19, iar între 2 și 5 august au fost înregistrate 74 de cazuri noi, dintre care 34 sunt copii și 40 sunt adulți.

În urma acestei creșteri, DSP Suceava a transmis recomandări către toate spitalele din județ pentru a asigura stocurile necesare de teste rapide, antivirale și alte echipamente conform protocoalelor existente.

Pentru a reduce riscul de expunere și transmitere a virusului, Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății din cadrul DSPJ Suceava emite următoarele recomandări:

  1. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau dezinfecția acestora cu soluții pe bază de alcool de minimum 60%. Este recomandat să vă spălați pe mâini:
    • După ce ați tușit sau strănutat
    • Când îngrijiți o persoană bolnavă
    • Înainte și după prepararea alimentelor
    • Înainte de a mânca
    • Înainte și după folosirea toaletei
    • După ce ați folosit telefonul
    • După ce ați dus gunoiul.
  2. Evitarea atingerii nasului, gurii sau ochilor cu mâinile neigienizate.
  3. Dezinfecția regulată a mânerelor, telefonului, toaletei și barelor de susținere din mijloacele de transport în comun.
  4. Acoperirea gurii și a nasului cu un șervețel de unică folosință când tușiți și strănutați. Aruncați șervețelul după fiecare utilizare și spălați-vă pe mâini.
  5. Evitarea contactului strâns cu persoanele care au febră și tușesc.
  6. Aerisirea frecventă a camerelor în care lucrați sau dormiți.
  7. Evitarea aglomerațiilor, mai ales în cazul părinților cu copii mici, sugari și preșcolari.
  8. Contactarea medicului dacă aveți febră, tușiți sau aveți dificultăți de respirație.

Intră acum și în grupul de