Amenzi de 12.000 de lei la Salcea pentru că pe două terenuri private au fost găsite deșeuri abandonate


Intră acum și în grupul de

În urma unei autosesizări a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava (G.N.M.-C.J. Suceava), o echipă de comisari s-a deplasat, luni, în orașul Salcea pentru a investiga raportările privind degradarea mediului.

La fața locului, comisarii au constatat că pe terenurile aparținând a două persoane fizice au fost abandonate deșeuri constând în plăci de azbest, bucăți de beton, cărămidă, BCA, faianță, gresie și moloz.

În urma constatărilor, proprietarii terenurilor au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Prin nota de constatare încheiată de comisarii G.N.M.-C.J. Suceava, s-au stabilit măsuri obligatorii de salubrizare a terenurilor afectate, impunându-se eliminarea deșeurilor abandonate și restabilirea stării inițiale a mediului.

G.N.M.-C.J. Suceava reiterează importanța respectării legislației privind protecția mediului și îndeamnă cetățenii să raporteze orice act de poluare sau degradare a mediului la autoritățile competente.


Intră acum și în grupul de