Enoriași ai Parohiei „Sf. Treime”, mesaj către IPS Calinic: Să-și înmoaie Inima de Părinte pentru a ne arăta dragostea și Înțelepciunea în acest caz care a adus multă neliniște, dezbinare, ură și frică de a ne pierde păstorul


Intră acum și în grupul de

Enoriași ai Parohiei „Sf. Treime” din Suceava au transmis, marți, de Sărbătoarea Schimbării la Față, o scrisoare deschisă către Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, căruia îi cer să-i înțeleagă pentru că toate acțiunile lor au la bază dorința de a rămâne cu preotul lor paroh Viorel Sidoriuc.

Vă prezentăm integral scrisoarea deschisă transmisă redacției News Bucovina de enoriași ai Parohiei „Sfânta Treime” din Suceava:

„SCHIMBĂ DOAMNE Fața Sufletelor tulburate și îmbracă-le în Lumină și dă-le Înțelepciune și Pace! 

„Scrisoare deschisă către IPS Calinic de Marea Sărbătoare a Schimbării la Față din partea enoriașilor Parohiei Sfintei Treimi, al cărui Paroh este Părintele Viorel Ionel Sidoriuc 

În această mare sărbătoare în care Domnul nostru Iisus Hrisos și-a arătat FAȚA Luminoasă plină de IUBIRE către apostolii săi pe Muntele Tabor, rugăm cu lacrimi fierbinți pe Bunul Tată Ceresc să aducă PACEA și buna înțelegere și în comunitatea Parohiei Sfintei Treimi. 

Sărutăm dreapta Sfinției Părintelui Arhiepiscop Calinic și îl rugăm să-și înmoaie Inima de Părinte și să renunțe la dreptate și tribunal pentru a ne arăta dragostea și Înțelepciunea în acest caz intentat Parohiei noastre care a adus multă neliniște, dezbinare, ură și frică de a ne pierde păstorul, Părintele Viorel Ionel Sidioruc, un om în servitudine care ne slujește cu Iubire de Dumnezeu și dăruire.

Vă rugăm să primiți din partea noastră scuze, ne cerem iertare pentru toate cuvintele nepotrivite, injuriile și atacurile care au venit din partea noastră a enoriașilor Bisericii Sfintei Treimi, toate au venit pe fondul de supărare că nu ne vedeți nevoia și dorința să-l lăsați pe Părintele Viorel să continue lucrarea de zidire a Sufletelor noastre, de a nu-l mai amenința în cadrul acelor convocări la „dialog”, de faptul reprobabil prin care i-ați interzis să iasă în întâmpinarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava când ați trecut cu impresionanta procesiune, … . Toate acestea ne-au revoltat și  ne-au făcut pe unii dintre noi să nu mai avem o atitudine de respect față de Sfinția dumneavoastră. 

Când ați venit la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, toată lumea v-a primit cu Inimile deschise,  încredintându-ne bunei și înțeleptei dumneavoastră păstoriri, văzându-vă atunci ca un Voievod erudit, care a venit să continue lucrarea Arhiepiscopului Smerit și mult iubit, vrednic de pomenire Pimen, să clădească Suflete.

Sunteți un om al Cuvântului Lui Dumnezeu, scrieți cărți religioase, un om de o pregătire academică impresionantă, un om care a început să facă „curat” și să zidească biserici, așezăminte nenumărate,  să modernizeze rapid Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, un om care se îngrijește de bunăstarea avuției mănăstirești. Nu suntem in măsură noi să judecăm dacă este bine sau nu. Dar dacă pentru toate cele de mai sus prețul este dezbinarea oamenilor, pierderea și smintirea Sufletelor, Iubirea și Pacea în Hristos,  … toate acestea nu merită, sunt deșertăciune. Este în joc MÂNTUIREA!

Călătoria noastre o parcurgem cu gândul și dorința de a ne întâlni Față către Față cu Iisus Hristos. Atunci nicio hotărâre judecătorească sau articol stipulat în contractele lumești nu vor valora nimic în fața Lui. Ci ce vom răspunde la întrebările:

Cât ai Iubit?

Câte Suflete ai zidit?

Ai fost purtător al Păcii și Bucuriei Mele?

Întelegem Sfinte Părinte Calinic că aveți un rol ingrat, și că nu este ușor să păstorești peste mulți  și ca doriți să faceți dreptate. Dar ce veți face dacă cu dreptatea pierdeți Biserica Vie a Lui Hristos și zidurile vor rămâne goale din cauza deciziile dumneavoastră disciplinare și judiciare?! … precum sunt acum în occident, transformate în săli de circ și cafenele.

Suntem din păcate în pragul celui de al III lea război mondial. Acum fiecare clipă trebuie înmulțită să stăm în rugăciune pentru Pace și ca România să rămână neutră. În orice moment dacă intrăm în război zidurile pentru care acum este dezbinare pot fi spulberate. 

Și ce rămâne, Înalt Preasfințite Părinte Calinic?

Ce am zidit în Inimile și Sufletele oamenilor!

Vă vedem un om erudit, precum era Sfântul Nectarie pe care Îl rugăm să vă trimită căldura Lui părintească și sperăm că vă va ajunge la Inima rugămintea noastră de copii către un Tată, să aleagă Pacea.

Si predecesorul dumneavoastră, IPS Pimen după ce a trecut de incendiu a realizat că nu zidurile sunt importante și a lăsat dreptatea și a binecuvântat Lucrarea Părintelui Viorel după ce a participat la o Liturghie a Hramului Bisericii Sfintei Treimi și a ales să fie întelegere între oameni, apreciind căldura Inimilor și lăsând acel act prin care Părintele Viorel va putea Sluji ca paroh acolo până la plecarea la Domnul.

Părintele Viorel ne știe pe toți, se roagă alături de noi, ne-a botezat și cununat copiii, este aproapele nostru, își face datoria cu Inima, nu are nicio sesizare, reclamație fiind aplecat spre binele fiecăruia dintre noi. A dat tot ca Biserica Sfânta Treime să arate așa de frumos (cum și dumneavoastră iubiți să faceți lucrurile, Mănăstirea Sfântul Ioan are o față innoită de când ați venit), investind din agoniseala familiei și a enoriașilor, chiar punând în joc și propria lui sănătate și a părinților domniei sale. 

Mai mult, Părintele Viorel ne-a liniștit când noi supărați și furioși am vrut să ieșim să ne adresăm presei legat de interzicerea Părintelui de a ieși în întâmpinarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. A spus că sigur este o neînțelegere și este importantă PACEA. 

Noi nu ne vom lăsa dacă nu primim mângâiere și asigurare din partea Dumneavoastră, că ne veți auzi și asigura cu iubire părintească, că vom avea Pace și Părintele Viorel ne va sluji în continuare în Sfânta Biserică pe care a ridicat-o și pe care o știm din temelii. Cum credeți că un viitor Părinte pe care vreți să-l trimiteți să preia Biserica se va putea bucura pe suferința noastră?!

În caz că nu ne auziți, ne vom adresa Patriarhului Daniel pentru a aduce alinare și armonie, iar dacă nici Domnia Sa nu ne aude și vede nevoile, ne vom pune în genunchi și cu lacrimi Îl vom ruga pe Tatăl Ceresc, Sfânta Treime să facă Dreptate Divină.

Așadar, această scrisoare deschisă vine să vă solicite ajutor, să soluționăm cu ÎNȚELEPCIUNE și PACE această situație creată.

Binecuvântați Înalt Presfințite Arhiepiscop Calinic!”

Semnează enoriașii Parohiei Sfintei Treimi”


Intră acum și în grupul de