Ion Lungu a discutat la București despre plata celor 50 de autobuze electrice achiziționate prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a avut, miercuri, o serie de discuții la București cu reprezentanți ai mai multor ministere și agenții, abordând subiecte legate de proiecte ale municipiului Suceava.

La Ministerul Dezvoltării, Ion Lungu s-a întâlnit cu Dragoș Buhociu, director general al direcției PNRR – Componenta Locală 10, pentru a discuta despre plata celor 50 de autobuze electrice achiziționate pentru Zona Urbană Funcțională. Aceasta achiziție face parte dintr-un efort amplu de modernizare și ecologizare a transportului public local.

În aceeași vizită, Lungu a semnat două acte adiționale pentru proiectele de reabilitare a Cantinei de ajutor social și a clădirilor rezidențiale din zona centrală, asigurând astfel continuarea acestor proiecte.

Discuțiile au continuat la Ministerul Energiei, unde s-a discutat despre implementarea proiectelor de reabilitare a rețelelor termice și realizarea unui parc fotovoltaic. Aceste proiecte, în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro, au intrat deja în faza de licitație.

La Compania Națională de Investiții, Ion Lungu a abordat subiectul investițiilor realizate prin companie, inclusiv Sala Polivalentă de 5000 de locuri și baza sportivă de tip I, proiecte ce vor îmbunătăți infrastructura sportivă a municipiului.

De asemeneael  a discutat strategia de încălzire pentru sezonul rece 2024-2025 cu Direcția Termoficare de la Ministerul Dezvoltării, asigurându-se că vor fi luate măsurile necesare a asigura încălzirea în sistem centralizat în perioada iernii.

Ion Lungu a mai participat la ședința Comisiei de Împrumuturi Locale de la Ministerul de Finanțe.


Intră acum și în grupul de