Reprezentanții a peste o sută de organizații studențești discută la Suceava despre noul cod al drepturilor și obligațiilor studentului, dar vor aborda și problema hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ superior


Intră acum și în grupul de

Ieri, 8 august 2024, a avut loc deschiderea oficială a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cel mai mare și complex eveniment dedicat studenților din țară. Evenimentul, organizat la Suceava de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cu sprijinul Asociației Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), aduce împreună peste 550 de reprezentanți din mai mult de 100 de organizații studențești.

La ceremonia de deschidere au luat cuvântul personalități importante, printre care prof. univ. dr. Mihai Dimian, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, și Oana Alexandra Țînțar, președinte ANOSR, alături de reprezentanți ai organizațiilor naționale și europene de studenți și tineret.

Evenimentul, care se desfășoară pe parcursul a 12 zile, are ca obiectiv principal discutarea și identificarea soluțiilor pentru problemele și nevoile studenților din România. De asemenea, vor avea loc sesiuni de formare și dezbateri menite să îmbunătățească capacitatea organizațiilor studențești de a reprezenta eficient studenții la nivel local.

Un punct central al discuțiilor îl reprezintă implementarea noului Cod al drepturilor și obligațiilor studentului, participanții urmând să contribuie la conturarea planurilor de măsuri și a structurilor de monitorizare necesare pentru respectarea prevederilor codului.

De asemenea, în contextul numeroaselor cazuri de hărțuire sexuală raportate în universități, ANOSR va dezvolta mecanisme specifice pentru combaterea și prevenirea acestui fenomen, care vor fi implementate la nivelul universităților din România.

FOSR 2024 marchează, totodată, un moment cheie pentru ANOSR, care își va alege noul Birou de Conducere și își va revizui strategia în funcție de nevoile și aspirațiile studenților pe care îi reprezintă.


Intră acum și în grupul de