Prefectul de Suceava a avut discuții cu vice-ambasadorul Israelului despre colaborarea bilaterală și proiecte comune


Intră acum și în grupul de

Vice-ambasadorul statului Israel în România, Rami Teplitskiy, a efectuat în perioada 6-8 august a.c., o vizită oficială în județul Suceava, fiind însoțit de Ery Daniel Pervulescu, director al Centrului Comunitar Evreiesc (JCC România) și membru al Consiliului Director al Federației Comunităților Evreiești din România.

Pe parcursul întâlnirii cu prefectul județului Suceava, Alexandru Modovan, au fost abordate subiecte de interes comun, cu accent pe dezvoltarea unor proiecte bilaterale care să promoveze schimburile socio-culturale și economice între județul Suceava și localități din Israel.

Prefectul Alexandru Moldovan a subliniat că discuțiile s-au concentrat pe priorități comune, cum ar fi gestionarea crizelor multiple și facilitarea unui schimb de experiență și expertiză în domeniul IT și al securității datelor medicale. În acest sens, se dorește implicarea atât a mediului de afaceri, cât și a celui universitar.

Unul dintre obiectivele imediate agreate în cadrul întrevederii a fost constituirea unei echipe de lucru care să identifice surse de finanțare pentru reabilitarea a două clădiri emblematice: sinagoga din Siret și sinagoga din Rădăuți. Discuțiile au subliniat importanța construirii unei echipe puternice și coezive, capabile să facă față provocărilor actuale.

Prefectul Modovan a exprimat aprecierea sa pentru deschiderea vice-ambasadorului Rami Teplitskiy față de un parteneriat întărit și a anunțat că viitorul ambasador al Israelului la București va răspunde invitației de a vizita județul Suceava, una dintre primele sale vizite oficiale după preluarea mandatului.

Totodată, prefectul a transmis mulțumiri ambasadorului Reuven Azar pentru colaborarea și prietenia manifestate pe durata mandatului său. În concluzie, Alexandru Modovan a subliniat că, dincolo de oportunitățile de colaborare în turism și patrimoniu cultural, Suceava și Israelul împărtășesc aceleași valori universale, ceea ce întărește convingerea în succesul inițiativelor comune.


Intră acum și în grupul de