Șofer teribilist din Volovăț amendat cu 11.000 de lei și lăsat fără permis 270 de zile după ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 25 de ani din Volovăț care conducea un autoturism și a refuzat să oprească a fost urmărit și prins de polițiști după ce s-a folosit și dispozitivul cu țepi, șoferul încercând să scape apoi cu fuga.

Astfel, vineri, la ora 21:00, echipajul de poliție din cadrul SP3 Marginea a identificat în trafic autoturismul marca Audi model A6 ce se deplasa pe Centura Rădăuți în viteză pe direcția Rădăuți-Volovăț.

În acest caz s-a efectuat semnal regulamentar de oprire și întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat s-a procedat la inițierea urmăririi vehiculului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase.

În paralel, polițiștii echipajului aflat în urmărire au solicitat prin stație sprijinul unui alt echipaj aflat în serviciu, din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți. Polițiștii aflați în urmărire au somat acustic șoferul să oprească, însă acesta a refuzat, sporind în mod constant viteza de deplasare și încercând să beneficieze de avantajul motorizării vehiculului condus. Polițiștii au evaluat în mod obiectiv situația și nu au utilizat armamentul din dotare, întrucât din cauza vizibilității reduse nu se putea stabili existența în habitaclu a unor alte persoane, eventual posibili minori. De asemenea, viteza excesivă cu care rula șoferul urmărit putea genera un risc rutier sporit atât pentru șofer cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Polițiștii aflați în urmărire au ținut legătura în dinamică prin stațiile radio cu echipajul din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți,  transmințându-le în permanență traseul de deplasare și aspectele de interes operativ, stabilind formarea unui blocaj rutier în apropierea sensului giratoriu din apropierea unei stații de carburanți, cu montarea dispozitivului baraj extensibil cu țepi tip SPIKE aflat în dotare.

După folosirea dispozitivului, autovehiculul urmărit și-a continuat deplasarea „pe jante”pe traseul a două drumuri județene până pe raza comunei Volovăț, unde șoferul a abandonat vehiculul și a încercat să fugă. Acesta a fost urmărit pe jos, iar după circa 150 metri a fost imobilizat și încătușat.

Polițiștii au constatat că în vehicul se afla doar șoferul, un tânăr de 25 de ani din Volovăț. Acesta nu a putut preciza în mod concret de ce nu a oprit la semnalul polițiștilor,  invocand un act de teribilism. A fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative, iar permisul de conducere este valabil. De asemenea, autoturismul are toate documentele în termenele de valabilitate.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de cca.11.000 lei, iar pentru abaterile rutiere (nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier, depășire neregulamentară, neacordare de prioritate vehiculelor, ș.a.) s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 270 zile.


Intră acum și în grupul de