Amenzi și măsuri imediate dispuse de Garda de Mediu Suceava după ce s-au depistat depozitări neconforme de deșeuri într-o comună din județ


Intră acum și în grupul de

 În urma unei sesizări privind depozitarea neconformă a deșeurilor într-o localitate din județul Suceava, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava au efectuat un control pe linie de protecție a mediului în comuna respectivă. În cadrul verificărilor, aceștia au constatat existența unor depozitări și abandonări neconforme de deșeuri menajere, amestecate cu deșeuri reciclabile, vegetale și din construcții.

În urma constatărilor, Unitatea Administrativ Teritorială a comunei pe raza căreia s-au descoperit deșeurile a fost sancționată contravențional cu o amendă, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Pe lângă sancțiunea aplicată, comisarii de mediu au întocmit o notă de constatare prin care au stabilit măsuri cu termene clare de realizare, în vederea remedierii deficiențelor constatate. Autoritățile locale sunt acum obligate să ia măsurile necesare pentru a curăța zona și pentru a preveni repetarea acestor practici neconforme.


Intră acum și în grupul de